TILBURG - De politie en het Openbaar Ministerie (OM) delen geen vertrouwelijke informatie meer in overleg met de fractievoorzitters in de Tilburgse gemeenteraad zolang Lijst Smolders Tilburg (LST) daar ook bij zit.

Dat hebben districtschef F. Swinkels van de politie en gebiedsofficier N. Hermes van het OM woensdag tijdens het driehoeksoverleg aan Vreeman laten weten.

Volgens politie en het OM is geregeld vertrouwelijke informatie uit het zogenoemde presidium gelekt waarbij herhaaldelijk vermoedens bestonden van betrokkenheid van de LST.

Aangifte

De gemeente deed vorige week zaterdag al aangifte tegen fractievoorzitter Hans Smolders van LST wegens het lekken van vertrouwelijke informatie. Smolders geeft in dat laatste geval zelf ruiterlijk toe dat hij bewust heeft gelekt omdat hij vindt dat Vreeman onbetrouwbare en suggestieve informatie geeft.

Om die reden heeft hij ook besloten om niet langer deel te nemen aan het presidium, waarmee de kou uit de lucht lijkt.

Zorgen

De Rijksrecherche neemt morgen de aangifte op die tegen Smolders is gedaan en zal een onderzoek instellen. Het raadslid maakt zich geen zorgen over de uitkomst hiervan.

Smolders: "Eigenlijk zou er aangifte moeten worden gedaan tegen de onverantwoordelijke burgemeester Vreeman en zijn achterbakse spel tegen onschuldige burgers."