AMSTERDAM - Prinses Ariane moet een week in het ziekenhuis in Leiden blijven vanwege een infectie aan haar luchtwegen. Dat is nodig om de behandeling te voltooien en om te herstellen, aldus de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD).

Bekijk video

De op 10 april geboren dochter van prins Willem-Alexander en prinses Máxima had woensdag aan het eind van de ochtend geen koorts meer en haar toestand werd omschreven als "stabiel". Prinses Máxima was toen al uit het ziekenhuis vertrokken en prins Willem-Alexander maakte zich op voor verplichtingen elders.

Ademstilstand

Artsen sluiten uit dat het prinsesje lijdt aan het RS-virus, meldde de RVD. Dat kan in bepaalde gevallen tot ademstilstand leiden.

Ariane ligt op de afdeling neonatologie van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Ze is onder behandeling van de neonatologen G. van Wezel-Meijler (LUMC) en haar eigen kinderarts J. Kreijen-Meinesz van het Bronovo-ziekenhuis. Daar werd de vierde in de lijn van troonopvolging geboren.

Beatrix

Het meisje werd woensdagochtend opgenomen, haar ouders vergezelden haar. Koningin Beatrix sprak maandag nog van een 'mooi, lief en gezond meisje'.

Gynaecoloog Maddy Smeets, die met kinderarts Janneke Kreijen alle drie de bevallingen van Máxima deed, zei een dag na de geboorte ook dat Ariane met de bevalling een "goede start" had.

Koorts

Het kind kreeg in de nacht van dinsdag op woensdag echter koorts. Ze is niet in het Bronovo Ziekenhuis in Den Haag maar in het LUMC opgenomen, omdat het de kinderafdeling van het academische ziekenhuis een geïntegreerde kinder-intensive care heeft.