ROTTERDAM - Enkele duizenden mensen lopen woensdag mee in een stille tocht voor Sedar Soares. De tocht begon tegen half acht en voert van Plein 1953 op Rotterdam-Zuid naar het parkeerdek bij metrostation Slinge, waar Sedar zaterdag werd neergeschoten. Een dag later overleed hij.

Leden van Transvalia, de voetvalvereniging van Sedar, lopen mee in de tocht, gehuld in de blauwwitte shirtjes van hun club. Burgemeester Opstelten en wethouder Bolsius bevinden zich ook onder de deelnemers, net als vertegenwoordigers van de deelgemeente Charlois en familieleden van Sedar. Opstelten stelde een werkbezoek aan Kaapverdië een dag uit omdat hij bij de stille tocht wilde zijn.

'Schietincident onaanvaardbaar'

De burgemeester zei voor de tocht nogmaals dat hij het schietincident onaanvaardbaar vindt. Sedar werd tijdens het gooien van sneeuwballen beschoten. "Het ging om onschuldige pret die beantwoord werd met een kogel. Wij kunnen dit als samenleving niet tolereren. Samen moeten we strijden voor een leefbare en veilige stad."

Het is de tweede stille tocht woensdag voor de omgekomen scholier. 's Middags liepen al ruim duizend jongeren mee in een langgerekte stoet van scholengemeenschap Maarten Luther naar de plek van de fatale schietpartij.