AMSTERDAM - De Amsterdamse Hells Angels hebben een deel van hun clubterrein dinsdag niet teruggegeven aan de gemeente. Amsterdam had geëist dat de motorclub het terrein uiterlijk 1 mei gedeeltelijk zou ontruimen.

Bekijk video

Dat hebben de Hells Angels niet gedaan, aldus hun woordvoerder dinsdag. De motorclub mocht circa dertig jaar geleden van de gemeente zijn intrek nemen op het stuk grond aan de Wenckebachweg in het zuiden van de stad.

Uit een controle eind vorig jaar bleek volgens de gemeente dat de Hells Angels inmiddels meer ruimte in beslag nemen dan waar ze recht op hebben.

Vreemd

De Hells Angels erkennen dat ze hun terrein hebben uitgebreid. Ze zouden dat echter lang geleden en met toestemming van Amsterdam hebben gedaan. "Het is heel erg vreemd dat ze hier nu mee komen", aldus de zegsman.

Een woordvoerster van de gemeente kon dinsdag niet bevestigen dat de Hells Angels inderdaad nog niet hun spullen hebben gepakt. Als dat inderdaad het geval is, neemt de gemeente juridische stappen, zoals ze eerder al had aangekondigd.

De zegsman van de motorclub zei zich geen zorgen te maken over een juridische procedure. "Wij zijn er klaar voor. We gaan het winnen."