AMSTERDAM - In Hengelo zijn maandagnacht nog eens drie auto's in brand gestoken. Eén auto werd aangestoken in de Cronjéstraat, twee andere voertuigen gingen in vlammen op in de Eikstraat. Dat heeft de politie dinsdag laten weten.

Sinds 23 februari zijn in de Twentse gemeente 26 voertuigen in brand gestoken. In die nacht vielen in één uur tijd veertien wagens ten prooi aan de vlammen. Een week later werd brand gesticht in twee auto's. Daarna werden een 33-jarige en een 35-jarige man als verdachten opgepakt, maar zij hebben volgens de politie niets met de branden te maken en zijn weer vrijgelaten.

In de nacht van 26 maart werden opnieuw twee auto's aangestoken en toen zag de politie twee mannen van 19 en 23 jaar wegrennen. Maar ook zij hebben volgens de politie niets met de branden te maken. Vermoedelijk renden ze weg omdat ze hadden ingebroken in een jongerencentrum.

Geen relatie

Op 14 april werden nog eens vijf auto's in brand gestoken. Maar volgens de politie hadden deze autobranden geen relatie met de eerdere branden.

De politie heeft het aantal patrouilles in de buurt al vanaf de eerste branden verhoogd. Ook deed de politie buurtonderzoek. Om informatie in te winnen, werden vijfhonderd woningen bezocht.

Vorig jaar gingen ook al meerdere auto's in vlammen op in Hengelo.