De A16 bij Hendrik-Ido-Ambacht is maandagochtend urenlang afgesloten geweest in de richting Breda. Bij een botsing tussen twee auto's raakte de weg bezaaid met kunstwerken.

Het verkeer kon de plaats van het ongeluk via een parkeerplaats passeren, waardoor de overlast door het ongeluk volgens de politie minimaal was. Twee vrouwen raakten lichtgewond.

Achterkant

Het ongeluk gebeurde rond 07.15 uur op de A16 bij een parkeerplaats bij Hendrik-Ido-Ambacht. Een 20-jarige automobilist uit Tilburg reed vol op de achterkant van een kleine personenauto, waarin twee vrouwen zaten.

Een van hen moest door de brandweer uit de auto worden gehaald, maar hun letsel valt volgens de politie mee. In de auto van de vrouwen lagen schilderijen en kaarten met tekeningen. De kunstwerken kwamen op de snelweg terecht.

Black-out

De Tilburger moest een blaastest afleggen en hieruit bleek dat hij een te hoog promillage alcohol in zijn bloed had. Zelf verklaarde de man volgens de politie dat hij waarschijnlijk een soort black-out had, want hij merkte de aanrijding pas op na de klap.