ROTTERDAM - De politie is op zoek naar volwassenen die zaterdagavond getuige zijn geweest van de schietpartij aan de Slinge in Rotterdam waardoor de 13-jarige Sedar Soares om het leven kwam. Inmiddels is met alle jongens die net als Sedar op het parkeerdek stonden toen er werd geschoten, gesproken, aldus de politiewoordvoerder woensdag.

Uit de verklaringen blijkt volgens de zegsman dat er nogal wat volwassenen het incident van nabij hebben meegemaakt. ,,Op straat, in de parkeergarage en op het dek hebben volwassenen dekking gezocht toen er werd geschoten. Wij willen die mensen spreken.''

Telefoon nummer

Naar het speciale telefoonnummer dat de politie openstelde, -7444477, wordt nauwelijks gebeld. Getuigen kunnen daar ook anoniem hun verhaal kwijt. De verklaringen wijzen er volgens de politie op dat sneeuwballen gooien de aanleiding was tot de schietpartij.

De jongens gooiden sneeuwballen en raakten een auto. Uit de wagen die werd geraakt stapte een man, die vervolgens begon te schieten. De vriendjes van Sedar doken op tijd weg, Sedar werd geraakt en overleed zondag aan zijn verwondingen. Enkele bedrijven in de directe omgeving van het schietincident hebben inmiddels beeldmateriaal afgestaan aan de politie. ,,We bekijken de videobanden op aanwijzingen.''

Stille tochten

Sedar wordt woensdag herdacht met twee stille tochten. Om 13.00 uur vertrekt de eerste tocht vanaf de Maarten Luther-school naar de plek waar de jongen is neergeschoten, het parkeerdek bij metrostation Slinge. Klasgenootjes van Sedar en D. Roodvoets, algemeen directeur van de school, houden toespraken.

Vanaf Plein 1953 begint woensdagavond om 19.00 uur nog een stille tocht. Onder de deelnemers zijn in ieder geval familieleden van de omgekomen jongen en burgemeester Opstelten. Ook deze keer gaat de stoet naar het parkeerdek bij het metrostation aan de Slinge.