LONDEN - Lichaamsdelen van Britse militairen die in Afghanistan zijn omgekomen, zijn verwisseld en in de verkeerde doodskist terechtgekomen. De zaak kwam aan het licht toen de Royal Air Force persoonlijke eigendommen van een bij een vliegtuigongeval omgekomen Brit niet bij diens verwanten, maar bij de familie van een andere militair afleverde.

De Britse krant The Guardian meldde zondag dat het Britse ministerie van Defensie heeft toegegeven dat van zeker één militair lichaamsdelen in de verkeerde kist zijn terechtgekomen.

De militair was een van de veertien Britten die in september vorig jaar de dood vonden toen ze met hun vliegtuig neerstortten bij de stad Kandahar in het zuiden van Afghanistan.

Trish Knight, die haar 25-jarige zoon Ben verloor door de crash bij Kandahar, zei dat ze zich afvraagt hoeveel stoffelijke resten er in verkeerde kisten zijn beland. Daarom twijfelde ze zelfs of de begrafenis van Ben wel doorgang moest vinden. "We dachten: hoe kunnen we hier mee doorgaan als we niet zeker weten of het lichaam van Ben in de kist ligt."