HEERDE - Het Korps Landelijke Politie Diensten (KLPD) waarschuwt dat het woensdagochtend in heel Nederland glad kan zijn op de wegen. Op de A50 deden zich 's ochtends vroeg verscheidene ongevallen voor.

Op de snelweg A50 ter hoogte van de Gelderse plaats Heerde was volgens een woordvoerder van het KLPD sprake van "extreme gladheid". Als gevolg daarvan zijn meerdere auto's van de weg geraakt. Niemand raakte gewond.

Ook op de A12 bij Gouda is het glad. Er deed zich daar een ongevalletje voor, aldus de woordvoerder.

Op de A16 (Antwerpen-Breda) voor knooppunt Galder reed een vrachtwagen door de vangrail. Eén van de twee rijbanen is dicht. Dit veroorzaakt een file van 6 kilometer. De politie adviseert een andere route te nemen. Vermoedelijk sluit de politie later op de ochtend beide rijbanen tijdelijk af om het voertuig weg te takelen. De lading van 45 ton vlees moet eerst worden gelost.

Onder aan de afrit Apeldoorn-Zuid van de A1 is een vrachtauto uit de richting van Amersfoort woensdagochtend gekanteld door gladheid. De lading, 12 ton meel in een tank, heeft de vrachtwagen niet verloren. Rond 10.00 uur sluit de politie de afrit enige tijd af om de vrachtwagen overeind te halen. De chauffeur raakte niet gewond.