BREDA - Een groep van acht jongeren is door de rechtbank in Breda veroordeeld voor seks met een 13-jarig meisje in juni. Het Openbaar Ministerie wilde hen vervolgen wegens verkrachting, maar achtte dat niet bewezen omdat het meisje uit Tilburg 'op geen enkele wijze kenbaar heeft gemaakt dat zij de seks niet wilde'. Ook zou het slachtoffer zich niet hebben verzet.

Vijf jongeren zijn veroordeeld voor het hebben van seks met een minderjarig meisje. Zij kregen voorwaardelijke leerstraffen in seksualiteit opgelegd. Ook werden jeugdgevangenisstraffen uitgedeeld. De enige meerderjarige verdachte, de 19-jarige Feysal Y., kreeg een celstraf gelijk aan zijn voorlopige hechtenis, waardoor hij niet meer de cel in hoeft, en een leerstraf in seksualiteit.

Volgens de lezing van de rechtbank ontmoette het meisje op 17 juni de jongens, van wie ze er één kende. De jongens, in leeftijd variërend tussen 15 tot 18 jaar, gingen met haar mee naar huis. Onderweg werden al seksueel getinte vragen gesteld. Thuis aangekomen ging de groep dansen op de muziek van een muziekzender. Dit ontaardde uiteindelijk in 'vergaande' seksuele handelingen.