DOETINCHEM - De chirurg bij wie vorige week een patiënte na een liposuctiebehandeling overleed, is in september 2005 weggestuurd bij het Slingelandziekenhuis in Doetinchem.

De specialist mocht niet meer in het ziekenhuis werken omdat hij een assistente medische handelingen had laten verrichten, waartoe zij niet bevoegd was.

Dat heeft de woordvoerster van het ziekenhuis vrijdag bevestigd.

Ontslag

De operatiekamerassistente is ontslagen nadat duidelijk werd dat zij had 'meegesneden'. Met de chirurg Edwin van Onselen had het ziekenhuis geen dienstverband, zodat ontslag niet mogelijk was.

Dood

Het ziekenhuis beklemtoont dat het verbreken van de relatie met de chirurg los staat van het onderzoek naar de dood van een patiënte in oktober 2004, waarbij Van Onselen betrokken was. Het ziekenhuis heeft de chirurg ervan beschuldigd dat overlijdensgeval niet te hebben gemeld.

In een uitzending van het televisieprogramma EenVandaag zei de specialist deze week de dood van de vrouw onmiddellijk aan de directie te hebben meegedeeld.

Onderzoek

Volgens het ziekenhuis zal het interne onderzoek in de loop van mei zijn voltooid. De Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft gezegd de resultaten af te wachten.

Liposuctie

Sinds vorige week onderzoekt de inspectie de dood van een 21-jarige vrouw die na een liposuctiebehandeling van de chirurg overleed. Die operatie vond plaats in een privékliniek in Utrecht.