ROTTERDAM - De brand in een trein op station Rotterdam Centraal van woensdagavond blijkt aangestoken te zijn. Onderzoek van de Spoorwegpolitie van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft dit aangetoond.

De omstandigheden waaronder en wanneer dit heeft plaatsgevonden zijn nog niet vastgesteld, aldus een verklaring van de KLPD donderdag. De politie roept reizigers die in de trein zaten en iets verdachts hebben gezien, zich te melden. Woensdagavond werd het Centraal Station in Rotterdam enige tijd ontruimd door een grote brand in een intercitytrein. Het ging om de intercity van Eindhoven naar Den Haag.

Evacuatie

Een conducteur meldde om kwart over tien brand in de trein. De vijftig tot honderd reizigers die zich in de trein bevonden, konden tijdig worden geëvacueerd.

Niemand raakte gewond. Vier sporen werden buiten gebruik gesteld.

Rook

Na de melding om 22.35 uur dat het om een uitslaande brand ging, werd het station geheel ontruimd. De stationshal stond toen vol met rook.

Om elf uur was de brand onder controle en om half twaalf werden de sporen vrijgegeven. Twee coupés in het achterste treinstel zijn vrijwel geheel uitgebrand.