AMSTERDAM - De Amsterdamse Hells Angels weigeren een stuk grond van hun clubterrein terug te geven aan de gemeente. Dat meldde een woordvoerder van de motorclub donderdag.

Bekijk video

De gemeente Amsterdam liet eind vorig jaar weten een deel van het gebied voor 1 mei terug te willen hebben. Anders zouden juridische stappen volgen.

De Hells Angels mochten circa dertig jaar geleden van de gemeente hun intrek nemen op het stuk grond aan de Wenckebachweg in het zuiden van de stad. In de jaren daarna zouden ze zich een steeds groter gebied onrechtmatig hebben toegeëigend.

Onderhouden

De zegsman erkende dat de motorclub zijn terrein heeft uitgebreid. Dat zou echter lang geleden en met toestemming van Amsterdam zijn gebeurd. "Wij hebben het al die tijd onderhouden, en nou willen ze ons weg hebben."

De Hells Angels willen volgens de woordvoerder graag met de gemeente praten over een oplossing. Tot een aantal jaren geleden zaten de beide partijen ook met elkaar om de tafel. Amsterdam brak die gesprekken echter af toen justitie een strafrechtelijk onderzoek naar een aantal leden van de motorclub begon. "De onderhandelingen waren al heel ver", aldus de zegsman.

Alternatief

Verder zei hij dat de Hell Angels best naar een andere locatie willen verhuizen. "Als het echt nodig is, doen we dat, maar we willen wel een goed alternatief."

Een woordvoerder kon donderdag nog niet zeggen wat voor stappen de gemeente nu gaat nemen. Dat maakt Amsterdam pas bekend als het betwiste deel van het Angels-terrein op 1 mei inderdaad niet is ontruimd.