ROTTERDAM - Het Centraal Station in Rotterdam is woensdagavond enige tijd geheel ontruimd geweest door een grote brand in een intercity-trein.

Bekijk video

Hierdoor reden tussen Rotterdam Centraal en Rotterdam Noord, Blaak en Schiedam geen treinen, aldus ProRail. Inmiddels is het treinverkeer hervat.

Het ging om de intercity van Eindhoven naar Den Haag. Een conducteur meldde om kwart over tien brand in de trein. De vijftig tot honderd reizigers die zich in de trein bevonden, konden tijdig worden geëvacueerd. Niemand raakte gewond.

Rook

Vier sporen werden buiten gebruikgesteld. Na de melding om 22.35 uur dat het om een uitslaande brand ging, werd het station geheel ontruimd. De stationshal stond toen vol met rook.

Om elf uur was de brand onder controle en om half twaalf werden de sporen weer vrijgegeven. Twee coupés in het achterste treinstel zijn vrijwel geheel uitgebrand. Over de oorzaak is nog niets bekend. De Spoorwegpolitie van het Korps landelijke politiediensten onderzoekt de trein donderdagochtend op sporen van brandstichting.

Contact

Daartoe wordt het uitgebrande treinstel in de nacht van woensdag op donderdag naar Haarlem verplaatst. Passagiers die voorafgaand aan de brand iets verdachts hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie in Rotterdam.

CS Rotterdam ontruimd