AKEN - De 34-jarige agente van de politie Limburg Zuid, die in november haar 2-jarig dochtertje vermoordde, zag in haar kind de reïncarnatie van de duivel en handelde in opdracht van God. Dat verklaarde de vrouw woensdag voor de rechtbank in Aken, aldus de Duitse officier van justitie.

De verdachte was met het kind op de vlucht voor haar echtgenoot, ook politieagent. Die zou het meisje van haar willen afpakken, zo vreesde ze. Ze had vergeefs geprobeerd het kind te bekeren door een bedevaart naar Banneux in België.

Stemmen

De vrouw hoorde stemmen die haar opdroegen de peuter te laten dopen in enkele kerken in Aken. Maar daar kon ze niet snel genoeg een afspraak maken.

Vlak voor ze het meisje van het leven beroofde was ze ervan overtuigd dat haar kind de wederopstandig van de duivel zou zijn, zo verklaarde de ex-agente.

Behandeling

Het Duitse Openbaar Ministerie heeft de rechtbank woensdag gevraagd de vrouw wegens ontoerekeningsvatbaarheid vrij te stellen van een gevangenisstraf, maar haar te voordelen tot psychiatrische behandeling.

De vrouw zit momenteel in een psychiatrische kliniek in het Duitse Bedburg-Hau.