HILVERSUM/DEN HAAG - De chirurg bij wie vorige week in Utrecht een patiënte na een liposuctiebehandeling overleed, heeft in 2004 ook al een patiënt verloren. Dat heeft het televisieprogramma EenVandaag woensdag gemeld.

Het Slingelandziekenhuis in Doetinchem is recentelijk een intern onderzoek begonnen naar het overlijden van een door Edwin van Onselen geopereerde patiënte, drie jaar geleden, bevestigde de Inspectie voor de Gezondheidszorg.

De chirurg, die destijds bij het ziekenhuis werkte, zou dat overlijdensgeval niet hebben gemeld. Van Onselen ontkende in de uitzending de beschuldigingen van het ziekenhuis. De chirurg zegt onmiddellijk de directie in kennis te hebben gesteld.

Onderzoek

De zware operatie werd in oktober 2004 verricht. De patiënte overleed kort na de behandeling. De Inspectie liet woensdag weten het interne onderzoek van het ziekenhuis af te wachten.

Sinds vorige week onderzoekt de inspectie de dood van een 21-jarige vrouw die na een ingreep van Van Onselen overleed. Die operatie vond plaats in een privékliniek in Utrecht.