GAZA - Vier Israëlische helikopters hebben maandagmiddag de onderkomens van de Palestijnse leider Arafat in de Gazastrook aangevallen en verwoest. Dat hebben getuigen gezegd. Arafat was daar niet aanwezig.

Bekijk video

Zeker tien raketten kwamen neer op verscheidene plaatsen in de Gazastrook. De straten van Gazastad waren vol met mensen die in paniek op de vlucht sloegen.

De helikopter-aanvallen waren een antwoord op de zelfmoordaanslagen op Israël dit weekend, waarbij 25 mensen om het leven kwamen. Een Israëlische regeringswoordvoerder zei dat de aanvallen zijn uitgevoerd om Arafat duidelijk te maken dat hij het terrorisme moet bestrijden.

De Israëlische Premier Ariel Sharon hield direct na zijn terugkomst van de Verenigde Staten verschillende top-ontmoetingen om zijn strategie te bepalen tegenover de Palestijnse aanvallen. Maandagavond zal hij via de televisie zijn acties toelichten. Volgens het Israëlische dagblad Haaretz zijn er bij de aanvallen geen gewonden gevallen.

/NIEUWSGolf van terreur in Israel (video)Aanslagen Jeruzalem opgeëist door Islamitische JihadDoden door zelfmoordacties in Jeruzalem

/DOSSIERMidden-Oosten