LIEROP - Voor de tweede achtereenvolgende dag en voor de derde keer binnen een week zijn woensdagochtend vrachtwagens betrokken geraakt bij een ongeval op de A67. Een 50-jarige vrachtwagenchauffeur uit Geleen botste achter in een file bij Lierop op een andere vrachtauto.

Bij het uitwijken werden nog een vrachtwagen en een personenauto geraakt. De chauffeur raakte lichtgewond en moest naar een ziekenhuis.

De rijbaan was in de richting Eindhoven meer dan anderhalf uur afgesloten. Het verkeer kon over de parkeerplaats bij tankstation Oeijenbroek langs het ongeval. Desondanks ontstond er een file van acht kilometer.

Dinsdag was de A67 vrijwel de hele ochtend dicht bij Velden omdat een vrachtwagen was gekanteld. Vrijdag botsten bij Hapert vier vrachtauto's op elkaar omdat chauffeurs een file te laat opmerkten.

Veel vrachtverkeer

Op de A67 rijdt bijzonder veel vrachtverkeer. De snelweg vormt de verbinding tussen de haven van Antwerpen en Duitsland. Vorig jaar rond dezelfde tijd gebeurden er ook opmerkelijk veel ongelukken met zwaar vervoer. Uit een evaluatie van Rijkswaterstaat bleek destijds dat stilstaande vrachtauto's door pech en files regelmatig de oorzaak vormden.

De wegbeheerder is naar aanleiding daarvan nog druk bezig met de versnelde plaatsing van matrixborden en de aanleg van pechhavens. Sinds kort zetten politie en Rijkswaterstaat bovendien inspecteurs in die het verkeer waarschuwen bij opstoppingen.