TERNEUZEN - Een 52-jarige man uit Terneuzen is dinsdagmiddag in zijn woning aangehouden nadat hij dreigde zichzelf in brand te steken.

De man uitte het dreigement nadat het hem niet lukte om in contact te komen met een maatschappelijk werker. Dat meldt de politie.

De man werd even voor 17.00 uur in zijn woning opgepakt nadat hij eerder op de middag belde naar een zorginstelling in Terneuzen.

Hij was volgens de politie ontevreden omdat hij niet werd teruggebeld door de medewerker naar wie hij had gevraagd.

Daarop belde de man opnieuw met de mededeling dat hij direct te woord gestaan wilde worden en dat hij anders naar de instelling zou komen en zichzelf voor de deur in brand zou steken.

De politie trof de man in emotionele staat aan in zijn woning. Hij verzette zich niet tegen zijn arrestatie. De Zeeuw is na de aanhouding psychisch onderzocht.

Gijzeling

In maart dreigde ook iemand zichzelf in brand te steken in Zeeuws-Vlaanderen. Een man uit Hulst gijzelde de directeur van een woningcorporatie.

Hij drong het kantoor binnen, overgoot zichzelf met benzine en dreigde zich in brand te steken. Na ruim een uur kon de man worden overmeesterd.

Op het politiebureau verklaarde hij dat zich in zijn woning explosieven bevonden, die om 20.00 uur zouden ontploffen. Een ontploffing bleef uit.