ALKMAAR - Een 16-jarige leerling van de Christelijke scholengemeenschap Jan Arentz in Alkmaar is maandagmiddag in kritieke toestand opgenomen in het ziekenhuis. Hij had drie klappen gekregen van een andere jongen. Dat heeft directeur L. Spaans van de scholengemeenschap maandagavond gezegd.

De politie bevestigt het bericht. Volgens de politiewoordvoerder is een 17-jarige jongen uit Alkmaar aangehouden in verband met de zaak. Het Noordhollands Dagblad meldt dat de vechtpartij zou gaan 'om een meisje'.

Volgens de directeur van de school liep het slachtoffer na schooltijd naar buiten en ontstond er een gesprek tussen beide jongens. De Alkmaarder, die niet op het Jan Arentz zit, sloeg volgens de directeur de leerling uit Heerhugowaard drie keer op zijn hoofd.

Bewusteloos

Deze viel vervolgens bewusteloos op de stoep voor de school. Over de toedracht van het incident is nog niets bekend.

De afgelopen tijd zijn er meerdere geweldsincidenten op en rond scholen geweest. In maart deden zich steekpartijen voor op scholen in Oss, Amsterdam, Rotterdam en Naaldwijk. Onderwijsbond Aob liet naar aanleiding van deze incidenten weten dat ze wil dat het ministerie van Onderwijs onderzoekt hoe vaak geweld op scholen voorkomt.