STEENWIJK - Een 59-jarige man uit Steenwijk is anderhalf jaar lang gewelddadig afgeperst door een 18-jarige man uit deze plaats. De dader werd hierbij geholpen door een 16-jarige jongen, eveneens uit Steenwijk. Beiden zijn opgepakt en hebben inmiddels bekend, meldde de politie maandag.

Het slachtoffer werd bij het laatste bezoek van de twee daders op 17 januari in elkaar geslagen, waarna hij aangifte deed. De -jarige nam keer op keer de bankpas van de man af, waarna hij geld uit een pinautomaat haalde. Hierna bracht hij de pas weer terug bij het slachtoffer.

De 18-jarige dader bezocht de man doorgaans om de veertien dagen. Hij bedreigde het slachtoffer met een mes en deed eenmaal een poging de man te wurgen met een riem. De politie wist de dader kort na de aangifte op te pakken, de 16-jarige dader werd herkend aan de hand van camerabeelden bij een bank in Steenwijk.

Het duo zit momenteel vast. De politie heeft het onderzoek naar de afpersingen afgerond. Het is de politie niet bekend voor hoeveel geld de 59-jarige bewoner is afgeperst. De jongeren pinden doorgaans ongeveer 140 euro van zijn rekening.