DEURNE - Bewoners van de Fitissingel in Deurne hebben maandag om 13.00 uur hun huis moeten verlaten omdat de politie in een woning in de straat verdachte stoffen heeft gevonden. Dat heeft een woordvoerder van de politie bevestigd.

Het ging om een voorraad zoutzuur, aceton, kaliumnitraat en andere stoffen die in combinatie hoogst explosief kunnen zijn. De chemische stoffen lagen opgeslagen in een tuinschuurtje. De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) zette een op afstand bestuurbare robot in om twee potten met onbekende inhoud te kunnen analyseren.

Container

Daarna kon de voorraad worden afgevoerd. Uit voorzorg werd een container geplaatst die als afscherming diende. De operatie werd om 16.15 uur afgerond. Daarna konden de buurtbewoners die tijdelijk waren ondergebracht in sporthal De Kubus terug naar huis.

De bewoner van het pand, een 24-jarige man, is in zijn woning aangehouden. Over zijn motieven is nog niets bekend. Hoe zij de chemische voorraad op het spoor is gekomen, wil de politie niet zeggen.