ROTTERDAM - Een arrestatieteam van de politie heeft in de nacht van zondag op maandag de 26-jarige gevangene aangehouden, die vorige week dinsdag uit de gevangenis van Zoetermeer wist te ontsnappen.

De man werd opgepakt toen hij een uitgaansgelegenheid in Rotterdam wilde verlaten, laat het landelijk parket van het Openbaar Ministerie maandag weten.

Het OM meldt dat het geen aanwijzingen heeft dat de man sinds zijn ontsnapping criminele activiteiten heeft begaan. De gevangene wist dinsdag uit een politiebusje te ontkomen toen hij naar het ziekenhuis werd vervoerd, omdat hij last van zijn voet zou hebben.

Jongeren

Drie van de vijf ontsnapte jongeren die vorige week maandag uit het Jongeren Opvangcentrum (JOC) in Amsterdam vluchtten, zitten eveneens weer vast. Een van hen kon al snel weer in de kraag worden gevat. Wanneer de politie de andere twee heeft aangehouden, kon de zegsvrouw niet zeggen.

De jonge gedetineerden ontsnapten 's avonds uit de instelling aan de Transformatorweg. De politie zette tevergeefs een helikopter en de hondenbrigade in om hen op te sporen.