DORDRECHT - De politie heeft een groep mannen aangehouden die diverse gewapende overvallen en inbraken heeft gepleegd in een deel van Zuid-Holland. Het Openbaar Ministerie (OM) in Dordrecht gaat zeker veertien verdachten strafrechtelijk vervolgen.

Zij zijn tusen de 17 en 36 jaar oud, aldus een woordvoerster van het OM. De mannen zouden in wisselende samenstelling vijf gewelddadige overvallen hebben gepleegd in woningen in Papendrecht en Dordrecht.

Daarbij zouden zij hebben gedreigd met een vuurwapen of fysiek geweld hebben gebruikt. Tevens vervolgt het OM de verdachten voor acht inbraken in woningen en bedrijven in Dordrecht, Vlaardingen en Barendrecht en twee diefstallen van auto's in Dordrecht en Naaldwijk.

Aanhoudingen

De misdrijven vonden plaats tussen april en november van 2006. De woordvoerster zei maandag meer aanhoudingen niet uit te sluiten. Ook hield de politie eerder nog een aantal personen aan, maar zij mochten na verloop van tijd weer naar huis. De verdachten die nog vast zitten komen onder meer uit Dordrecht, Papendrecht, Vlaardingen, Middelburg en Krimpen aan den IJssel.