AMSTERDAM - Het rechercheteam van Nulde heeft in samenwerking met de recherche van de politieregio Rotterdam-Rijnmond de identiteit van het meisje van Nulde achterhaald. Het slachtoffertje is de vierjarige Rowena Rikkers uit Dordrecht.

De identiteit van het meisje kon worden vastgesteld met behulp van de reconstructie van het hoofdje van het meisje. Bekenden viel de gelijkenis op met Rowena. Vooral het spleetje tussen de tanden van het meisje kwam hen erg bekend voor. Omdat de verblijfplaats van het meisje al enige tijd onduidelijk was, namen ze contact op met de politie.

Ook door mensen die deelnamen aan het project "brieven aan scholen en leerplichtambtenaren" werd het team op de vermissing van Rowena gewezen.

Nadat de familie officieel aangifte had gedaan van de vermissing, kwam via een DNA onderzoek vast te staan dat het meisje van Nulde Rowena Rikkers uit Dordrecht was.De politie Noordwest Veluwe meldde eerder dat het meisje uit Rotterdam kwam, maar veranderde dat maandagavond om onduidelijke redenen. Een mogelijkheid is dat de moeder van Rowena vanuit Dordrecht naar Rotterdam verhuisde. Overigens is het meisje daar nooit ingeschreven bij de burgerlijke stand of bij een basisschool.

Uit het onderzoek bleek ook dat Rowena tot april van dit jaar bij haar ouders woonde. Daarna verbleef ze bij haar moeder en de nieuwe vriend van haar moeder in Rotterdam.

Voorzover bekend is Rowena begin augustus voor het laatst in leven gezien. De moeder heeft geen aangifte gedaan van vermissing van haar kind.

Spoorloos

De politie beschouwt de 25-jarige moeder en haar 32-jarige vriend dan ook als verdachten. Zij hebben eind augustus Rotterdam verlaten en zijn sindsdien spoorloos.De politie is naar hen op zoek en sluit niet uit dat ze in het buitenland verblijven.

Moeder en vriend vertrokken in een witte Mercedes Vito-bestelbus. Het rechercheteam wil graag weten wie Rowena na 2 augustus 2001 nog heeft gezien en wie de bestelbus met het kenteken 03-VD-HG na eind augustus 2001 heeft gesignaleerd. Iedereen die hier informatie over heeft, wordt verzocht te bellen met het rechercheteam op telefoonnummer 0800 - 023 00 12.

Het rompje van het lichaam van Rowena werd op 27 augustus 2001 in het water bij strand Nulde gevonden. Het hoofdje van het meisje werd enkele dagen daarna, langs de waterkant van de Nieuwe Waterweg bij Hoek van Holland, aangetroffen. Een handje van het meisje werd op 13 oktober 2001 in het water van het Veluwemeer bij Harderwijk gevonden.

/NIEUWSReconstructie meisje Nulde levert bijna 400 tips opRomp en hoofd van meisje horen bij elkaar