De familie van Seung-Hui Cho, de dader van de schietpartij op Virginia Tech, voelt zich 'wanhopig, machteloos en verloren' en had geen flauw vermoeden dat hij tot zoveel geweld in staat zou zijn.

Dat zegt Cho's zus Sun-Kyung Cho in een verklaring die ze vrijdag namens de familie uitgaf.

"Mijn familie betreurt de onbeschrijflijke daden van mijn broer heel erg", aldus Cho's zus, die voor het Amerikaanse ministerie van buitenlandse zaken werkt. "Woorden schieten tekort om te vertellen hoezeer het ons bedroeft dat 32 onschuldige mensen deze week bij zo'n verschrikkelijke, zinloze tragedie om het leven zijn gekomen."

Verklaring

In de verklaring, die het persbureau Associated Press kreeg van een door de familie benaderde advocaat, worden de namen van alle slachtoffers van Cho genoemd.

"We bidden voor hun families en geliefden die zoveel ondraaglijk verdriet doormaken. En we bidden voor degenen die gewond zijn geraakt en voor degenen wier levens voor altijd zijn veranderd door wat ze hebben gezien en meegemaakt."

Hecht

Over haar broer, die zichzelf na het bloedbad te hebben aangericht door het hoofd schoot, zegt Sun-Kyung Cho: "Dit is iemand met wie ik ben opgegroeid en van wie ik hield. Nu heb ik het gevoel dat ik die persoon niet kende." En: We zijn altijd een hecht, rustig en liefdevol gezin geweest.

Mijn broer was stil en gesloten, maar deed zijn best om erbij te horen. We hadden nooit kunnen voorzien dat hij in staat was tot zoveel geweld. Hij heeft de wereld aan het huilen gemaakt. Wij maken een nachtmerrie mee."

Vragen

Cho's zus zei ook dat haar familie alle medewerking aan de recherche zal verlenen en zal doen wat ze kan "om de autoriteiten te helpen begrijpen waarom deze zinloze gebeurtenissen hebben plaatsgevonden. Ook wij hebben veel onbeantwoorde vragen."