AMSTERDAM - De 21-jarige vrouw die deze week na een liposuctiebehandeling in een Utrechtse privékliniek overleed, woog 54 kilo. Dat heeft haar vriend gezegd tegen De Telegraaf.

De vrouw was volgens haar vriend een "gezonde, sportieve meid, die vijf keer in de week sportte."

De vrouw, een Amsterdamse, was echter niet tevreden met haar uiterlijk en liet, geïnspireerd door tv-programma's als 'Extreme Make Over' en 'Make Me Beautiful', vet wegzuigen en haar borsten corrigeren.

De Amsterdamse werd maandag behandeld in privékliniek Medisch Centrum Biltstraat. Het centrum zou operatieruimte hebben verhuurd aan Aestheticare, het bedrijf dat de operatie verrichtte.

Oorzaak

De oorzaak van het overlijden is nog steeds niet duidelijk. "We horen pas over een paar weken wat er precies is gebeurd", aldus de vriend van het slachtoffer.

Staken

De Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft Aestheticare geadviseerd operaties te staken zolang het onderzoek nog niet is afgerond. Volgens de voorlichter heeft de IGZ de directeur en plastisch chirurg Edwin van Onselen van de kliniek voorgehouden of het niet verstandiger is voor hem en het medische personeel om voorlopig pas op de plaats te maken.

Fouten

De Inspectie onderzoekt op het moment, net als het Openbaar Ministerie, of er fouten zijn gemaakt. Het onderzoek van de inspectie duurt naar verwachting enkele weken.

Aestheticare heeft vestigingen door het hele land. Het bedrijf was vrijdagmiddag niet bereikbaar voor commentaar.