AMSTERDAM - De Amsterdamse politie heeft begin april tien personen aangehouden wegens drugshandel en het witwassen van geld. Het gaat om een 33-jarige hoofdverdachte en negen anderen die hand- en spandiensten voor deze man zouden hebben verricht.

Dat maakte een politiewoordvoerder donderdag bekend.

In zeven woningen en vijf andere panden trof de politie 250.000 euro contant geld en horloges en sieraden ter waarde van circa 300.000 euro aan. Verder vond ze zeven dure auto's, vijf motoren, twee boten, merkkleding, twee vuurwapens en een kogelvrij vest.

Heroïnedeal

De politie hield de hoofdverdachte al enige tijd in de gaten. Hij kwam in beeld bij een omvangrijke heroïnedeal. Ook zag justitie hem als een van de verdachten van een zware mishandeling in een Amsterdamse discotheek, waarbij een vrouw zwaargewond raakte.

Bovendien bleek tijdens verschillende verkeerscontroles dat de man telkens in andere dure auto's reed, terwijl hij geen legale inkomsten had.

Aanhoudingen

Vier van de gearresteerde personen zijn inmiddels weer op vrije voeten, maar zijn wel nog verdachten. De zes anderen zitten nog vast. Het onderzoek is nog in volle gang en de politie sluit meer aanhoudingen niet uit.