UTRECHT - De sneeuwval heeft zaterdag aan het eind van deochtend op de A2 tussen Amsterdam en Utrecht ongevallen en daarmeefiles veroorzaakt. Op de snelweg richting Amsterdam leidden tweeaanrijdingen tot in totaal 10 kilometer file. De andere kant opwaren er ook twee ongevallen, maar hier bleef de file beperkt tot 4kilometer.

Ook op de A12 richting Utrecht, tussen Woerden en De Meern,veroorzaakte de gladheid een ongeluk, aldus deverkeersinformatiedienst TIC. Drie kilometer file was het gevolg.De aanrijdingen hadden voornamelijk blikschade als gevolg.Zaterdagmiddag heeft de gladheid tot opmerkelijk weinigongevallen geleid. "Er is overal gestrooid, en automobilistenleefden de snelheidsbeperkingen goed na", aldus een woordvoerstervan de TIC.

Volgens het KNMI in De Bilt houdt de gladheid tot zaterdagavondlaat aan omdat de temperatuur niet boven nul komt en het voorlopigblijft sneeuwen. Vanaf het begin van zaterdagavond wordt het vanuithet westen droog.In de loop van de nacht van zaterdag op zondag gaat eenwestenwind waaien en drijft zachtere lucht het land binnen. Desneeuw zal dan snel verdwijnen, verwacht het KNMI.