ERMELO - Het zogeheten 'meisje van Nulde' blijkt de vierjarige Rowena Rikkers uit Rotterdam te zijn. Haar identiteit is eind vorige week via DNA-onderzoek komen vast te staan. Dat heeft de politie maandagochtend bekendgemaakt. Het rompje van het meisje werd drie dagen voor haar vijfde verjaardag gevonden op Strand Nulde bij Putten.

Drie dagen later werd het hoofd van het meisje aangetroffen bij Hoek van Holland. Het handje werd in oktober bij Harderwijk ontdekt.

De politie heeft de identiteit van het meisje achterhaald, omdat mensen uit haar omgeving de reconstructie van haar hoofd herkenden. Bovendien was haar naam naar voren gekomen uit het politieonderzoek waaraan alle Nederlandse basisscholen hebben deelgenomen.

Het meisje woonde tot april van dit jaar bij haar ouders. Sindsdien woonde ze bij haar 25-jarige moeder en haar 32-jarige vriend. Het meisje is begin augustus voor het laatst in leven gezien. De moeder en haar vriend worden door de politie als hoofdverdachten beschouwd. Zij zijn sinds eind augustus spoorloos. De politie vermoedt dat het tweetal in hun witte Mercedes-busje naar het buitenland is vertrokken.

Eind september werd in Londen het rompje van een ongeveer even oud jongetje gevonden. Ook hij was met geweld om het leven gebracht. De Londense recherche heeft sindsdien veelvuldig contact met het team van Nulde. Of de moorden met elkaar samenhangen, staat niet vast.

/NIEUWSReconstructie meisje Nulde levert bijna 400 tips opRomp en hoofd van meisje horen bij elkaar