DEN HAAG - Vrouwen hebben meer vertrouwen in de overheid dan in mannen, waar het gaat om het bevorderen van de emancipatie van de vrouw. Dat blijkt uit een onderzoek van de Visitatiecommissie Emancipatie (VCE).

Het onderzoek wordt maandag op een bijeenkomst in Den Haag gepresenteerd, waar minister Plasterk (Onderwijs, Cultuur, Wetenschap) een toespraak over het emancipatiebeleid houdt.

Oud-CDA-senator Tineke Lodders-Elfferich leidt de VCE. Eerder dit jaar concludeerde de commissie dat het tot op heden mislukt is om emancipatie in het overheidsbeleid te integreren.

Gelijkheid

Uit het onderzoek blijkt ook dat driekwart van de bevolking gelijkheid van man en vrouw belangrijk vindt. De overheid zou een grote taak moeten hebben deze te bewerkstelligen, vonden de ondervraagden.

De rol die mannen in het emancipatieproces spelen, zien vrouwen veelal pessimistisch in. "Ze hopen wel dat mannen thuis vaker de handen uit de mouwen zullen steken, maar verwachten meestal niet dat dat er van zal komen", schrijft het rapport over de verdeling van huishoudelijke taken.