GAZA-STAD - Een Palestijnse organisatie heeft zondag gezegd dat ze de Britse journalist Alan Johnston, die vorige maand werd ontvoerd, heeft vermoord. De groep presenteerde zich in een verklaring als al-Tawhid al-Jihad.

Bekijk video

De groepering stelde dat er in de media heel veel aandacht is voor het lot van de ontvoerde Johnston, maar dat over de situatie van Palestijnen in Israëlische gevangenissen weinig wordt gemeld.

Volgens al-Tawhid al-Jihad hebben Groot-Brittannië en de Palestijnse regering zich onvoldoende ingespannen om de vrijlating van gevangen Palestijnen te bewerkstelligen. De organisatie liet weten dat ze op een later tijdstip een videoband van de moord op Johnston zal vrijgeven.

De correspondent van de BBC in de Gazastrook werd ruim een maand geleden ontvoerd in Gaza-stad. De BBC stelde zondag in een verklaring zich grote zorgen te maken over de boodschap van al-Tawhid al-Jihad.

De BBC en de Palestijnse Autoriteit lieten weten dat ze het bericht over de moord op Johnston niet hebben kunnen verifiëren. De Palestijnse minister van Buitenlandse Zaken, Hani al-Qawasmi, zei dat hij over de kwestie heeft gesproken met alle leidende veiligheidsfunctionarissen. Qawasmi heeft geen bevestiging voor het bericht gekregen.