CASABLANCA - De Marokkaanse veiligheidsdiensten hebben zaterdag een man gearresteerd die het brein zou zijn achter een reekszelfmoordaanslagen in het Noord-Afrikaanse land. Dat heeft de Marokkaanse politie laten weten. Ook een vermeende handlanger van de terreurverdachte is opgepakt.

De politie liet weten dat de leden van de terreurgroep zijn geïdentificeerd. Ook zou de politie de plek hebben ontdekt waar de terroristen hun explosieven maakten.

Volgens de politie zat de terreurgroep onder meer achter een zelfmoordaanslag zaterdag in Casablanca. Twee zelfmoordterroristen kwamen om het leven toen ze bij het Amerikaans cultureel centrum in Casablanca hun bomvest tot ontploffing brachten.

Toegang

De daders vroegen aan agenten bij een controlepost of ze toegang mochten hebben tot het gebouw van het cultureel centrum Dar America. Toen hen naar de reden van hun bezoek werd gevraagd, bliezen ze zichzelf op. Een voorbijganger raakte gewond.

Dinsdag kwamen in Casablanca drie terroristen om. Ze bliezen zichzelf op toen de politie hen wilde arresteren. Ze werden gezocht in verband met een aanslag op een internetcafé. Vorige maand arresteerde de politie in Casablanca meer dan veertig islamisten die aanslagen zouden voorbereiden.