DEN BOSCH - Ook justitie heeft hoger beroep aangetekend tegen de veroordeling van de 41-jarige Peter H. voor de ontvoering, verkrachting en het doden van de 15-jarige Melanie Sijbers uit Geldrop. Een woordvoerster van het Openbaar Ministerie (OM) in Den Bosch heeft dat donderdag laten weten.

De rechtbank in Den Bosch veroordeelde Peter H. anderhalve week geleden tot vijftien jaar cel en tbs. Tegen de man was achttien jaar gevangenisstraf en tbs geëist.

De straf viel drie jaar korter uit dan was geëist omdat H. volgens onderzoek verminderd toerekeningsvatbaar is.

Het OM gaat in beroep omdat in het vonnis niet is opgenomen dat de tbs-behandeling pas mag beginnen als H. de effectieve celstraf heeft uitgezeten. De officier van justitie had daar expliciet om gevraagd.

Tbs

De verdachte kondigde eerder deze week aan ook in hoger beroep te gaan. Peter H. wil af van de veroordeling tot tbs. Hij wil een nieuw onderzoek door andere psychologen. De behandeling is volgens hem niet nodig.

De verdachte lokte Melanie Sijbers op 7 september 2006 met een smoes mee naar een loods waar hij de vriendin van zijn stiefdochter dwong tot orale seks.

In een bos bij Someren heeft hij het meisje de hand op de mond gelegd, tegen de grond geduwd en dat enige minuten volgehouden. Haar lichaam werd verstopt en twee weken later gevonden.