AMSTERDAM - Joop van den Ende treedt terug als voorzitter van de raad van bestuur van Stage Entertainment. Hij geeft de staf over aan Henk Kivits (53), bestuursvoorzitter van Holland Casino.

Bekijk video

Van den Ende gaat verder als president-commissaris van een nieuwe raad van commissarissen van Stage Entertainment. Die wordt verder bemand door Wim Dik, Ewald Kist en Aat Schouwenaar.

Stage Entertainment heeft verder een vijfjarenplan ontwikkeld dat moet leiden tot een omzet van 1 miljard euro per jaar. Nu is dat nog 600 miljoen euro. Dit moet vooral worden bereikt door meer eigen theaters en eigen producties in Europa.

Bemoeien

Kivits heeft wel passie voor theater, zei hij donderdag, maar "ik ben geen Joop van den Ende." Kivits gaat zich dan ook niet bemoeien met de artistieke processen. "Ik ga de tent leiden, maar een schoenmaker moet bij zijn leest blijven."

Kivits heeft als nevenfuncties onder meer: voorzitter bestuur Opera Zuid, voorzitter van raad van commissarissen Theater aan de Parade Den Bosch, lid van raad van commissarissen van Chassé Theater in Breda en lid van de raad van commissarissen van de Efteling.