AMSTERDAM - Boven Utrecht heeft woensdagavond een grote rookwolk gedreven door een brand in een loods. De brandweer rukte met groot materieel uit om te voorkomen dat het vuur zou overslaan naar de naastgelegen snelweg A27, meldt een woordvoerder van de brandweer. Niemand zou gewond zijn geraakt.

Bekijk video

De brand ontstond rond 18.30 uur in een loods van een aannemersbedrijf aan de Biltsestraatweg in het verlengde van de Biltstraat. De brand was rond 19.45 uur onder controle, maar de loods, met onder meer landbouwvoertuigen, is voor een groot deel uitgebrand. Het vuur zorgde ervoor dat diverse voertuigen compleet uitgebranden.

Brandmeester

Burgemeester Annie Brouwer van Utrecht was vanwege de dreiging die van de brand uitging aanwezig en heeft persoonlijk het sein brand meester gegeven. Metingen hebben uitgewezen dat er geen giftige stoffen bij de brand zijn vrijgekomen, zegt de woordvoerder. De brandweer verwacht nog enige tijd bezig te zijn met nablussen.

Een persvoorlichter van de brandweer zei tegen NU.nl dat zij hebben weten te voorkomen dat het vuur oversloeg naar een woonhuis aan de voorkant en de overige delen van de loods.

Grote brand loods Utrecht