AMSTERDAM - De politie heeft verschillende drugsvondsten gedaan in en rond het Limburgse Heerlen. Dat gebeurde onder meer in de afgelopen week. Daarbij zijn onder meer negentigduizend xtc-pillen en drie vuurwapens in beslag genomen.

Twee verdachten zijn opgepakt. Het gaat om een 34-jarige man uit Heerlen en een 25-jarige vrouw uit het eveneens Limburgse Merkelbeek, meldt de politie dinsdag.

In december begon de politie aan het onderzoek. In twee garageboxen in Heerlen werden toen duizend xtc-pillen aangetroffen. Een maand later doorzocht de politie de boxen opnieuw. Onder meer de negentigduizend xtc-pillen, bijna duizend flesjes vloeibare xtc en elf kilo amfetamine werden toen gevonden.

Handgranaat

Verder zijn vijf gasflessen met een grondstof voor xtc en negentig liter zoutzuur gevonden. Ook werden een gestolen motor, een handgranaat en één pistool aangetroffen.

Explosieven

Naar aanleiding van die vondst heeft de politie vorige week invallen gedaan in vier panden in Heerlen, Nijswiller en Merkelbeek. Omdat er aanwijzingen waren dat zich explosieven in de panden bevonden, werd de politie bijgestaan door het Explosieven Opruimings Commando. Ook in deze panden werden harddrugs en wapens aangetroffen. Tijdens de huiszoekingen zijn de twee verdachten aangehouden.

De man en vrouw zijn na verhoor vrijgelaten in afwachting van hun strafzaak.