AMSTERDAM - Auto's en huizen van Euronext-bestuurders zijn begin maart doelwit geweest van radicale dierenactivisten. Dat heeft een woordvoerder van Euronext dinsdag bevestigd naar aanleiding van een bericht in De Telegraaf.

De dierenactivisten vernielden auto's en besmeurden huizen van bestuursleden in Hilversum, Bussum en De Meern. In Almere werden, volgens de politie, twee auto's vernield van een oud-bestuurslid van Euronext. Ook werd zijn huis besmeurd met rode verf.

Het Animal Liberation Front claimt de vernielingen op zijn website. Daarop staan ook adressen, telefoonnummers en e-mailadressen van de bestuurders met een oproep deze dag en nacht te bellen of te e-mailen. Ook verwijst de website naar eerdere acties bij de top van effectenhuis Van der Moolen.

Dierproeven

Euronext is sinds kort gefuseerd met de New York Stock Exchange. Daar worden aandelen verhandeld van het Britse concern Huntingdon, dat de dierenactivisten beschuldigen van dierproeven.

De dierenactivisten roepen op om iedereen die iets met het Britse bedrijf te maken heeft, onder handen te nemen. Volgens Euronext handelt Huntingdon gewoon volgens de wet.