LANDGRAAF - Onbekenden hebben dinsdagavond een bom gegooid tegen de voordeur van een woning aan de Voortstraat in het Limburgse Landgraaf. Niemand raakte gewond, maar het explosief beschadigde wel de voordeur en enkele auto's. De politie wilde woensdag in verband met het onderzoek nog niet veel kwijt over de aanslag.

De bewoner van het huis is O.R. die vorig jaar in het nieuws kwam door een affaire rond een koffieshop in Brunssum. R. zou in het geheim een overeenkomst hebben gesloten met het college van burgemeester en wethouders om in Brunssum de eerste koffieshop te kunnen openen.

De politie heeft R. nog niet gehoord. Zij heeft dat gesprek uitgesteld omdat zijn advocaat T. Hiddema aanwezig moest zijn bij de pro-formazitting tegen Volkert van der G.. Hiddema is de raadsman van de familie Fortuyn.

Er loopt nog een onderzoek naar een bomaanslag op de Brunssumse wethouder J. Steiner in mei vorig jaar. In deze zaak wordt ook R. genoemd als betrokkene. De politie kon nog niet zeggen of er een verband bestaat tussen deze aanslag, die van dinsdagavond en een vuurwerkbom die in de nacht van vrijdag op zaterdag in de Marijkestraat in Landgraaf ontplofte.