RIJSWIJK - Meerdere branden hebben zondag en maandag gezorgd voor overlast. De A12, tussen Arnhem en Utrecht, werd maandagmiddag enige tijd afgesloten voor verkeer als gevolg van meerdere bermbranden langs het traject.

Ook het treinverkeer tussen de plaatsen werd een aantal uren stilgelegd. De weg kon rond 18.30 uur weer open voor het verkeer. De treinen reden rond 19.00 uur weer. De brand was rond 18.30 uur onder controle.

Spoorwegbeheerder ProRail denkt dat de bermbranden zijn veroorzaakt door vonken als gevolg van een vastgelopen rem van een goederentrein.

Limburg

In Limburg woedden maandag twee branden. Op de Mookerhei in Noord-Limburg ging 2,5 hectare heidegebied in vlammen op. De brandweer zette alles op alles om te voorkomen dat de brand zou overslaan naar een naburig dennenbos. De politie haalde uit voorzorg alle wandelaars uit het gebied. Rond 18.45 uur was de brand onder controle.

In het Limburgse Belfeld woedde maandag ook een grote brand, in de buurt van een camping. Door ingrijpen van de Duitse brandweer was het vuur snel onder controle. Niemand hoefde te worden geëvacueerd.

In Dalerpeel in Drenthe ging zondagavond en -nacht een stuk natuurgebied van 7 tot 8 hectare in vlammen op. De brandweer vermoedt dat deze brand is aangestoken.

Bermbranden Arnhem Utrecht