MIDDELBURG - De olievervuiling aan de Zeeuwse kust breidt zich verder uit, meldde woensdag een woordvoerster van Rijkswaterstaat. De olie, vermoedelijk afkomstig uit het vrachtschip Tricolor, heeft de stranden bij Vlissingen, Breskens en Oostkapelle bereikt. Ook is er een grote olievlek gesignaleerd bij de Oosterscheldekering. Dinsdag spoelde olie aan op Westkapelle en Zoutelande.

Rijkswaterstaat is woensdagmiddag bij Westkapelle begonnen met het opruimen van de olie. In eerste instantie ging Rijkswaterstaat uit van ongeveer 5000 liter aangespoelde olie. Dit blijkt inmiddels al ruim 10.000 liter te zijn en er liggen nog meer olievlekken op het water voor de kust. Rijkswaterstaat neemt monsters van de olie om te laten onderzoeken of deze daadwerkelijk van de Tricolor afkomstig is.

Bij vogelopvangcentrum De Mikke in Middelburg komen doorlopend met olie besmeurde vogels binnen. Volgens beheerster M. van Dijk druipen de vogels van de olie en zijn ze er slecht aan toe. "Dit begint de vormen van een ramp aan te nemen", aldus de beheerster. Medewerkers van de dierenambulance, de strandexploitatie, Rijkswaterstaat, vogelwerkgroepen en de brandweer zijn in de weer om de vogels van het strand te halen en naar De Mikke te brengen.