UTRECHT - De politie van Utrecht is nog op zoek naar relschoppers die in de Utrechtse wijk Ondiep voor vernielingen hebben gezorgd.

Een woordvoerder van de politie kon zondag niet zeggen hoeveel mensen worden gezocht. "Maar het onderzoek loopt nog." Zo zoekt de politie nog mensen die een wijkcentrum en een politieauto in brand hebben gestoken.

Opsporing Verzocht

Dinsdag worden in het televisieprogramma Opsporing Verzocht beelden getoond van twee jongens. De twee gooiden stenen naar brandweerlieden die een brandende politieauto blusten. Uit de auto die in brand is gestoken door nog onbekenden zijn de gril met twee flitslampen gestolen. "Die zal nu wel als souvenir boven iemands bed hangen."

De rellen in Ondiep begonnen 12 maart nadat een politieman een 54-jarige Utrechter had doodgeschoten. Dagen was het onrustig in de wijk en de gemeente besloot de wijk af te sluiten. Buurtbewoners en op de wijk afgekomen relschoppers richtten tal van vernielingen aan. Zo werd een wijkcentrum en een politieauto in brand gestoken en er werd met stenen gegooid.

Beelden

Eerder liet de politie in 2005 foto's en beelden van relschoppers zien die bij de voetbalwedstrijd Feyenoord-Ajax voor vernielingen hadden gezorgd. Ook hooligans die bij de huldiging van Ajax in 2006 stenen naar de politie hadden gegooid zagen hun beeltenis terug op televisie in verschillende opsporingsberichten.