SPRANG CAPELLE - Op de A59 ter hoogte van parkeerplaats Labbegat bij de afslag Sprang-Capelle heeft zondagochtend een groot ongeval plaatsgevonden. Twaalf auto's botsten op elkaar, aldus een woordvoerster van de politie.

Vier mensen raakten gewond en zijn naar een ziekenhuis in Tilburg gebracht. Een man zat bekneld in zijn voertuig en moest door de brandweer worden bevrijd. Hij heeft ernstige verwondingen.

Spookrijder

Hoewel er ten tijde van het ongeval, even na 07.00 uur, dichte mist hing, is vermoedelijk een spookrijder de veroorzaker van het ongeval. De automobilist heeft mogelijk een verkeerde afslag genomen. De man raakte ernstig gewond door het ongeval.

In het eerste deel van het ongeval klapten vijf auto's op elkaar. Achteropkomend verkeer moest plots in de remmen gaan, waardoor enkele meters achter het ongeval weer een botsing plaatshad. Daarbij waren zeven auto's betrokken.

Vrijgegeven

De weg is tussen knooppunt Hooipolder en Dussen lange tijd afgesloten geweest. Het verkeer richting Oss werd omgeleid. Rond 10.30 uur werd de weg weer vrijgegeven. Het ongeval heeft niet tot files geleid.