ROTTERDAM - De politie heeft de afgelopen weken drie Irakezen en een Chinese vrouw aangehouden in verband met mensensmokkel. De vier zijn vermoedelijk betrokken bij een internationaal opererende criminele organisatie, die mensen van Nederland naar Engeland smokkelt.

Dat maakte het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag bekend. De Rotterdamse zeehavenpolitie ontdekte tenminste drie transporten met illegalen die de vier verdachten als 'reisagenten' organiseerden.

De drie Irakese mannen van 20, 26 en 33 jaar zijn half maart aangehouden vanwege hun bemoeienis met de smokkel van Chinezen, Irakezen en Indiërs via de veerverbinding tussen Hoek van Holland en Engeland. De 38-jarige Chinese vrouw werd dinsdag aangehouden in Den Haag.

7500 euro

In oktober 2006 trof de politie in de haven van Harwich tien illegalen aan in een vrachtwagen geladen met staal, afkomstig uit Hoek van Holland. Illegale passagiers betaalden volgens het OM tot 7500 euro voor de overtocht naar Engeland. Ook in november werd een transport van deze vier verdachten onderschept.