AMSTERDAM - Advocaat Oscar Hammerstein gaat aangifte doen tegen zakenvrouw Nina Brink. Zij zou geluidsbanden hebben gestolen uit de woning van zijn cliënt Simon Suiker, de onlangs overleden astroloog. Hammerstein bevestigde vrijdag een bericht van die strekking in De Telegraaf.

Waar hij precies aangifte van gaat doen kon hij nog niet zeggen, maar waarschijnlijk van diefstal of verduistering. "We zijn de feiten nog aan het onderzoeken", aldus de advocaat.

Sterfbed

Brink was jarenlang cliënt van Suiker en was zelfs aanwezig bij zijn sterfbed, stelde Hammerstein. Brink zou de geluidsbanden hebben gestolen of laten stelen omdat er volgens de advocaat mogelijk vertrouwelijke gesprekken tussen haar en de astroloog op staan.

De advocaat van Brink liet in een reactie weten Hammerstein aan te klagen wegens smaad en laster. Ook gaat hij een klacht indienen bij het tuchtcollege van de Nederlandse Orde van Advocaten omdat Hammerstein feitelijke onjuistheden naar buiten zou hebben gebracht.

De advocaat doet dat namens zowel de zakenvrouw als haar chauffeur. Die laatste ontkent dat hij na de dood van Suiker in zijn huis is geweest.