ENKHUIZEN - Zeker vijftig woningen in de buurt van de Nassaustraat in Enkhuizen zijn vrijdagochtend rond 09.30 uur tijdelijk ontruimd in verband met een gaslek.

De ongeveer 150 geëvacueerde bewoners zijn in de loop van de middag weer teruggekeerd naar hun woningen. "Aan het begin van de middag is de buurt vrijgegeven en kunnen de bewoners weer naar huis", aldus een woordvoerster van de gemeente.

Leiding

Bij graafwerkzaamheden is vrijdagochtend volgens de politie een gastransportleiding kapot getrokken. "Het gaat om een grote hoofdleiding, waaruit veel gas is ontsnapt."

Een woordvoerder van gasnetbeheerder Nuon meldde dat ongeveer een uur lang gas uit het lek de wijk in is gestroomd. Rond 10.15 uur was het lek gedicht. De woordvoerder benadrukt dat geen sprake is geweest van explosiegevaar.

Kabaal

"Het gas spoot onder grote druk uit de kapotte leiding. Dat maakte een enorm kabaal, je hoorde het door de hele stad bulderen", aldus burgemeester Jan Baas van Enkhuizen. Het is nog onbekend hoeveel gas de woonwijk in gestroomd is.

Gaslek Enkhuizen