UTRECHT - De verdachte in de moordzaak van de Utrechtse Ilona Nemeth zegt zich niet te kunnen herinneren dat hij de vrouw heeft vermoord.

Hij zou na een nacht met veel drank wakker zijn geworden naast haar dode lichaam. Wel herinnert hij zich dat hij haar heeft begraven. Dat zegt hij in een interview met het tijdschrift Nieuwe Revu dat donderdag is gepubliceerd.

De verdachte zegt dat hij de bewuste avond pillen kocht en onder invloed van drank kroeg in, kroeg uit is gegaan "om echt lam terug te gaan naar huis."

"Ik kan me helemaal niets meer herinneren, tot ik 's ochtend wakker werd. Ik lag op mijn buik met armen en benen wijd gestrekt op het gras. Toen ik mijn hoofd optilde stonk het ongelooflijk.

Mijn rug en benen zaten onder het bloed en voor mij lag een dode vrouw."

Begraven

In het weekblad zegt de man Nemeth wel te hebben begraven. "Heel laat die avond ben ik teruggekeerd. Ik had verwacht dat ze wel gevonden zou zijn. Maar dat was niet het geval. Ik heb tot mijn spijt de vrouw begraven."

De man werd in juli 2006 aangehouden in Marokko. Waarschijnlijk wordt hij daar berecht. Berechting in Nederland zit er niet in omdat Nederland geen uitleveringsverdrag heeft met Marokko en omdat dat land geen onderdanen uitlevert.

Ilona Nemeth werd op 34-jarige leeftijd op 16 juli 2004 voor het laatst gezien. Een jaar later werd haar stoffelijk overschot gevonden, begraven in een groenstrook bij station Overvecht in Utrecht.