BUSSUM - De politie heeft woensdagavond drie mensen opgepakt bij een illegaal pokertoernooi aan de Huizerweg in Bussum. Het gaat om de organisatoren van het toernooi. Tijdens de inval waren zeventig mensen aanwezig in het pand, aldus de politie donderdag.

Rond 23.00 uur vielen vijftig medewerkers van politie Gooi en Vechtstreek en de Belastingdienst de horecagelegenheid binnen. De drie arrestanten komen allen uit Bussum. Twee van hen zijn 30 jaar, de ander is 60 jaar oud.

Een van de arrestanten is de uitbater van het pand. Een aantal mensen dat zich niet kon identificeren, is meegenomen naar het politiebureau. Onduidelijk is om hoeveel mensen dit gaat.

Speeltafels

Volgens de politie zou het niet de eerste keer zijn dat in het pand een pokertoernooi werd gehouden. De politie trof in het pand negen speeltafels aan voor het toernooi en het spelen van cashgames.

Alle speeltafels en speelattributen zoals kaarten en fiches zijn in beslag genomen. Ook heeft de politie twee luxe auto's meegenomen wegens mogelijke witwaspraktijken.

Het is in Nederland verboden om bedrijfsmatig of openbaar kansspelen te organiseren. Alleen het Holland Casino heeft daarvoor een vergunning.

Illegale kansspelen

De Belastingdienst, politie en justitie treden al langere tijd hard op tegen illegale kansspelen, waaronder poker. Zo greep de politie half maart in bij een pokertoernooi in Dronten.

Aan die wedstrijd namen zo'n honderd mensen deel. De politie hield toen niemand aan. De organisatoren kregen wel een proces-verbaal.

Het ministerie van Justitie laat dit jaar onderzoeken of de hardere aanpak van illegale kansspelen vruchten afwerpt. Ook wil het departement in kaart brengen welke nieuwe vormen van illegaal gokken in opkomst zijn.