HOOFDDORP - Het treinverkeer tussen Hoofddorp en Schiphol heeft dinsdagmiddag enkele uren stilgelegen, omdat bij een kantoortoren in aanbouw in Hoofddorp gevelplaten dreigden los te laten. De platen konden naar beneden komen door de harde wind.

De gemeente Haarlemmermeer heeft het gebied rond de zogeheten Pharostoren nabij station Hoofddorp afgesloten. De aannemer kan geen veiligheidsgaranties geven dat de platen blijven zitten bij windkracht 8 of meer. In de weersverwachting van Schiphol wordt windkracht 9 verwacht. De omgeving rond de toren blijft afgesloten tot het weer windkracht 7 wordt.

Volgens een woordvoerder van de politie is ook een weg bij het NS-station in Hoofddorp afgezet, omdat het te gevaarlijk is voor automobilisten. De snelle bus Zuidtangent van Haarlem naar Schiphol maakt een omweg.

Tijdens de zware storm eind oktober vorig jaar deden zich precies dezelfde problemen voor. Ook toen werd de omgeving van de Pharostoren afgezet en werd het treinverkeer enkele keren stilgelegd. Een oplossing voor de platen is tot dusver niet gevonden.