DEN HOORN - Een brand woensdagavond in Den Hoorn (gemeente Midden Delfland) heeft volgens de brandweer een miljoenenschade veroorzaakt. Minstens drie panden en kassen van een bedrijf werden verwoest.

De brand werd rond 20.00 uur ontdekt in een loods van het bedrijf aan de Zwethkade Zuid, een handel in bloembollen annex kwekerij. Het vuur sloeg daarna over op andere panden en kassen.

Video

Lezer Frank maakte een aantal video's van de brand: 1, 2, 3, 4 en 5.

Evacuatie

In verband met de omvang van de brand werden ongeveer vijftig bewoners van huizen in de omgeving geëvacueerd en opgevangen in een naburig café.

De woordvoerder van de brandweer schatte dat over een oppervlakte van ongeveer 300 bij 150 meter alle gebouwen in vlammen zijn opgegaan. Het bedrijf moet als verloren worden beschouwd. Rond 23.15 uur had de brandweer het vuur onder controle.

Omtrek

Daarvoor sloegen de vlammen urenlang uit het dak en was de brand tot ver in de omtrek te zien. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen.

Tijdens de brand dreigde explosiegevaar door een tank gevuld met ongeveer 4000 liter freon dat gebruikt wordt in koelinstallaties. De brandweer Haaglanden, die later assistentie kreeg van het korps Rotterdam-Rijnmond, hield de tank koel om een explosie te voorkomen.